״צדק בלי חוכמה, הוא בלתי אפשרי״ (ג׳יימס אנטוני פרוד)

אנו מאמינים בצדק, אך לא פחות מזה, אנו מאמינים בחוכמה. חוכמה שלפני המעשה ולא אחריו.
הפדרציה לבוררות הוקמה מתוך הבנה כי פעילות מקצועית ויעילה יכולה להביא צדק למקומות בהם הבירוקרטיה מעכבת אותו. תפקידה של הפדרציה לבוררות לסייע
לאזרחי ישראל ליהנות מהליך משפטי מקצועי, שקוף, צודק ומהיר, כאלטרנטיבה להמתנה הארוכה ולסרבול הקיים בהליך משפטי רגיל.
הפדרציה לבוררות מושתתת על מקצועיות, שקיפות ואיזון, ומעניקה לכם את הפתרון המושלם לסכסוכים עסקיים, אישיים, משפחתיים או צרכניים.
״הפדרציה לבוררות רואה לעצמה זכות גדולה להיות בית להליכי בוררות המשרתים את מערכת המשפט ואת אזרחי המדינה ופועלת לקיום הליכי בוררות ידידותיים,
יעילים והוגנים.״  (פרופ' חמי בן נון)

 

  • נקלעתם לסכסוך אישי/עסקי?

    הפדרציה לבוררות וגישור מציגה בפניכם דרך ייחודית ויעילה לישוב סכסוכים. חשוב שתדעו, להליך הבוררות והגישור מעמד חוקי בישראל.

    הפדרציה לבוררות וגישור מציגה:

    • רשימת מומחים לבחירתכם
    • עלות ידועה מראש
    • מתנהל תוך זמן קצוב

    בואו יחד נסיים את הסכסוך בפדרציה לבוררות וגישור!!

    נא למלא
    נא למלא מספר טלפון
    נא למלא

ל

ה

ש

א

ר

ת

 

פ

ר

ט

י

ם

שיטת הפדרציה לבוררות

ארבעה שלבים לפתרון הסכסוך

מומחה בדיני נזיקין

פרופסור ישראל גלעד הוא מומחה מוביל בתחום דיני הנזיקין ותחום דיני ההתיישנות האזרחית, וחוקר ומורה, בין היתר, גם בתחומים של  דיני התאגידים, אמצעי תשלום וניתוח כלכלי של המשפט. ספרו "דיני נזיקין – גבולות האחריות" הוא מספרי היסוד בתחום המצוטט רבות על ידי בתי המשפט ובמיוחד בית המשפט העליון כמו גם מאמריו הרבים בתחום.

 פרופ' גלעד, שכיהן כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, הוא כיום, לאחר פרישתו מהאוניברסיטה (אמריטוס) פרופ' מן המניין במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, שם הוא מלמד דיני נזיקין ודיני תאגידים. כמו כן הוא מרצה לעיתים קרובות בפני שופטים, פרקליטים ועורכי דין.

במסגרת התמחותו בתחום דיני הנזיקין פרופ' גלעד חבר ב – European Group on Tort Law, European Center of Tort and Insurance Law  שמרכזם בוינה, אוסטריה, וב American Law Institut. כן היה חבר שנים רבות בוועדת הקודיפיקציה של משרד המשפטים, ובוועדות המשנה של נזיקין והתיישנות (כולן בראשות הנשיא ברק). בפעילותו זו  כתב הוראות מרכזיות בפרקי הנזיקין, התרופות וההתיישנות המצויות כיום בהצ"ח דיני ממונות, התשע"א  - 2011, ובחוק לתיקון פקודת הנזיקין (מס' 10 ) (אחריות עובדי ציבור), התשס"ה -  2005. כן שימש כחבר  הוועדה הציבורית בסוגיית הסדרת תביעות "החיים בעוולה", חבר הוועדה הציבורית לגיבוש אמות מידה והמלצות לסיוע לנפגעי אסון ורסאי. בהקשר זה הרבה להופיע בפני ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.

פרופ' גלעד כיהן כדח"צ בבנק לאומי וכיום הוא מכהן כדח"צ בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים.

במסגרת פעילותו האקדמית כיהן פרופ' גלעד ליו"ר הוועד המנהל של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה ("הפסיכומטרי"), וקודם לכך יו"ר הוועדה הבין-אוניברסיטאית למדיניות קבלה. הוא יו"ר וחבר בוועדות שונות של מל"ג להכרה בתארים למשפטים במכללות. כן שימש כחבר הועדה הציבורית למינוי מנהלים מורשים לקרנות הפנסיה

חזרה

מהי בוררות?

בוררות, היא הליך אלטרנטיבי להליך משפטי, באמצעותה ניתן ליישב סכסוכים ולהגיע בתוך זמן קצר לפתרון לטובת שני הצדדים. כשלא ניתן מענה הולם במערכת בתי המשפט, הבוררות הופכת לפתרון מועדף על עסקים ואנשים פרטיים, שרוצים לחסוך בזמן וכסף ולהגיע לסיום הסכסוך בצורה נעימה ויעילה.

יתרונות הבוררות

הבחירה בהליך בוררות לפתרון סכסוכים מעניקה לצדדים יתרונות רבים: חיסכון בזמן יקר וכסף, דיסקרטיות, ניהול ההליך באווירה נעימה, סיום מהיר של הסכסוך וחלופה מוצלחת לניהול הליך במשך שנים ארוכות בבתי משפט. יתרון חשוב נוסף, בבחירה בבורר ולא בשופט, הוא שבורר נשען על החוק, אולם אינו מחויב לפעול רק בהתאם לחוק ויכול להפעיל שיקול דעת מקצועי בהתאם לחוקי השוק ולנורמות נהוגות, או בהתאם לדין תורה.

הבוררים והמגשרים שלנו

הפדרציה לבוררות מציעה בוררים ומגשרים מנוסים בעלי ניסיון וידע במגוון תחומים. הבוררים והמגשרים הפועלים במסגרת הפדרציה לבוררות נבחרים בקפידה ומחויבים לכללי האתיקה של הפדרציה. לפני מינוי בורר להליך, נעשית בדיקה של אי ניגוד אינטרסים. בצורה זו אנו מבטיחים לצדדים הליך אמין, מקצועי ויעיל, ביטחון ושקט נפשי.

מהו גישור ?

גישור הוא הליך פתרון סכסוכים מחוץ לכתלי בית המשפט, בעזרת מגשר, בדרך של הדברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים. הליך הגישור מאופיין בדיון פתוח וחופשי וברוח טובה. הגישור מייצג גישה של יישוב סכסוכים בדרך של שלום.  הליך הגישור נועד להביא את הצדדים להסכמה. אם הצדדים לא הגיעו לפתרון המוסכם על כל הצדדים, אין בכוח המגשר לכפות פתרון על הצדדים.