top01.jpg

מהי בוררות?

בוררות הינה אלטרנטיבה להליך משפטי, באמצעותה ניתן ליישב סכסוכים ולהגיע תוך זמן קצר לפתרון הוגן ויעיל. הבוררות יכולה להתקיים רק כאשר ישנה הסכמה בין הצדדים להעביר את ההכרעה בסכסוך שביניהם לבורר.
מרגע שנחתם הסכם בוררות הצדדים מחויבים לקבל את פסק הבורר ודין הבורר כדין שופט. 

פסק הבורר, הניתן בתום הליך הבוררות מחייב את הצדדים ודינו כפסק דין של בית משפט. הבורר נותן לצדדים פסיקה מנומקת בכתב וכל צד מחויב לבצע את פסיקת הבורר בהתאם לאמור בפסק הבורר. פסק הבורר ניתן לערעור בהתאם לתקנות חוק הבוררות ולתנאי הסכם הבוררות עליו חתמו הצדדים.

בחירה בהליך בוררות לפתרון סכסוכים מעניקה לצדדים יתרונות רבים: חיסכון בזמן יקר וכסף, דיסקרטיות, ניהול ההליך באווירה נעימה, סיום מהיר של הסכסוך וחלופה מוצלחת לניהול הליך במשך שנים ארוכות בבתי משפט. יתרון חשוב נוסף, בבחירה בבורר ולא בשופט, הוא שבורר נשען על החוק, אולם אינו מחויב לפעול רק בהתאם לחוק ויכול להפעיל שיקול דעת מקצועי בהתאם לחוקי השוק ולנורמות נהוגות, או בהתאם לדין תורה.

כל אדם יכול לשמש כבורר ולפיכך, בורר אינו חייב להיות עורך דין. עם זאת, מומלץ לבחור באדם מקצועי, שיש לו גם היכרות עם החוק, אך גם עם נורמות השוק בתחום הסכסוך. מומחה בתחום מסוים יכול לשמש בורר, כמו גם איש עסקים, עורך דין, או כל אדם מן השורה. רצוי לבחור בורר שיש לו ניסיון וזיקה לתחום הסכסוך, אשר עבר הכשרה מסוימת לבוררות. 

בפדרציה לבוררות אנו בוחרים בוררים מקצועיים המתאימים לסכסוך הרלוונטי, מוודאים שהבורר אינו נמצא בניגוד אינטרסים, כך הצדדים יכולים לבחור להם את הבורר הטוב ביותר מבחינתם להליך הבוררות. 

 

לחכות שנים לפתרון סכסוכים?

כדי להבין את הצורך בבוררות בישראל, עלינו להכיר את המצב העובדתי השורר כיום במערכת בתי המשפט בישראל. - כ-1.3 מיליון תיקים מתנהלים בשנה בבתי משפט והמערכת כורעת תחת נטל העומס. תיקים מתנהלים בבתי המשפט לאורך שנים, וכתוצאה ישירה מכך, נגרם לצדדים הפסד של כסף רב וזמן יקר.

כשאין מענה הולם לפתרון סכסוכים בבתי המשפט, הצדדים מוצאים עצמם במצב בלתי אפשרי ובלתי נסבל, כך שפעמים רבות הדבר מלווה בהוצאות גבוהות והעדר יכולת להתקדם ולהמשיך בחיים האישיים או העסקיים.

 אז מה עושים?

בוחרים בבוררות כדי להביא לפתרון הסכסוך על הצד הטוב ביותר, במהירות וביעילות.

איך זה עובד?

הליך בוררות מתנהל בפדרציה לבוררות, באמצעות בורר שנבחר ע"י הצדדים. כדי לפתוח בהליך בוררות, כל שעליכם לעשות הוא למלא טופס לפתיחת הליך בוררות ובשלב שני לחתום על הסכם בוררות. הסכם הבוררות יגדיר ויכלול בתוכו את השלבים לפיו יתנהל הליך הבוררות, ובכלל זה מועדים וזמנים, והכל במטרה להגיע לפתרון הסכסוך במהירות וללא עיכובים מיותרים.

ישנם מספר סוגי בוררויות שעומדות לבחירת הלקוח שיתאמו את צרכיו ואת מהות הסכסוך הליכים כגון הליך בוררות מואץ, הליך בוררות עפ"י דין תורה, הליך בוררות רגיל, בוררות זבל"א ועוד.

הפסק שניתן ע"י הבורר בתום הליך הבוררות מחייב את הצדדים ודינו כפסק דין של בית משפט. פסק הבורר ניתן לערעור בהתאם לתקנות, חוק הבוררות ולתנאי הסכם הבוררות עליו חתמו הצדדים. מכאן ניתן ללמוד כי בוררות הינה הדרך הקצרה, המהירה, היעילה והדיסקרטית ביותר לפתרון סכסוכים.

אתם לא לבד!

הפדרציה לבוררות מאמינה באיזון, מקצועיות ושקיפות ופועלת כדי לסייע לצדדים לשבת סביב שולחן הדיונים כבר משלב פתיחת הליך הבוררות ועד לסיום הסכסוך בדרכי נועם והשכנת שלום.

נציגי הפדרציה לבוררות ילוו אתכם בכל שלב בתהליך, במטרה להגיע לפתרון מהיר ויעיל של הסכסוך.

מיהם הבוררים?

הבוררים בפדרציה לבוררות הינם אנשי מקצוע מיומנים, בעלי ידע וניסיון עשיר בתחומם.

היתרון בבחירת הליך בוררות על פני ניהול הליך משפטי רגיל בבית משפט בא לידי ביטוי בכך שהבורר נשען על החוק, אולם אינו מחויב לפרוצדורה. הבורר יכול להפעיל גם שיקול דעת מקצועי בהתאם לחוקי השוק ולנורמות נהוגות.